20. 6. - 21. 6. 2015.  DAN PLANINARA HRVATSKE – MOSOR

Proslava dana hrvatskih planinara organizirana je kroz  tri dana od 20.6.-22.6. u organizaciji HPD „Mosor“ iz Splita. Naše društvo prohodalo je Mosor kroz dva dana i to jedna ekipa ( Tomi, Viktor, Paško i Roko Č. ) je išla na kampiranje u subotu, a druga ekipa ( Darija, Marina, Jozo i ja ) je stigla u nedjelju.

U subotu, odmah po dolasku , Viktor je odabrao mjesto za kampiranje ispod doma „Umberto Girometta” . Dan prije stigli su planinari iz udaljenijih mjesta tako da je livada za kampiranje već bila pristojno popunjena. Bile su organizirane dvije ture za hodanje ( lakša i teža ).  Tomi, Roko i Paško  išli su stazom na Vickov stup 1.325 mnv,  dok je Viktor odlučio popratiti program organizatora sa kolegama iz vodičke službe iz Zagreba. Nakon organiziranog ručka, u kasno  popodne, bendovi su zagrijavali atmosferu i sve je bilo dobro dok se nebo nije umiješalo i u obliku grmljavinskog pljuska nas potjeralo na rani počinak.

            U nedjelju, nakon 40 min hoda do doma  i ispijene kave kod domaćina ispred doma, naša grupa je krenula na stazu za Veliki Kabal. Bilo je mnogo planinara iz raznih dijelova lijepe naše i svi su se rasporedili na nekoliko staza koliko ih ima po Mosoru, tako dok smo se mi uspinjali, drugi su se spuštali , treće smo vidjeli po susjednim vrhovima grebena... jako zanimljivo.  

            Nakon „osvojenog“ vrha Veliki Kabal ( 1339 m n/v) , spustili smo se do doma i još sreli naše drage prijatelje iz PU Dinaridi..., krenule su zabavne igre, potezanje konopa, skakanje u vrećama...

            I onda nakon još jedne kavice uz more, krenuli smo doma. 

Tatjana Galić

 

FaLang translation system by Faboba